top of page
  • Foto van schrijverLC Construct

Betonschade, hoe herkennen en erger voorkomen?

Wat is de oorzaak van betonschade?

Beton in gebouwen is duurzaam, maar zelfs de sterkste betonnen constructies zullen na verloop van tijd achteruitgaan: scheuren in het beton, betonrot, brokkelend beton of andere betonschade wordt stilaan zichtbaar. Maar ook door fouten tijdens de bouw (zoals verkeerde mengverhoudingen of slecht vakmanschap) of omgevingsfactoren (zoals vriestemperaturen of zouten) kan beton verslechteren. Betonrot en betonschade kunnen de sterkte van een gebouw of betonnen constructie grondig aantasten. Er zijn een aantal oorzaken van betonrot of betonschade, zoals structurele schade, corrosie en waterinfiltratie. Een betonherstelling dringt zich dan op: noodzakelijk voor de veiligheid van iedereen in en rond het gebouw en om verdere schade aan het gebouw te voorkomen.
Hoe betonschade te herkennen en wanneer een specialist inschakelen?

Betonrot of betonschade wordt vaak te laat opgemerkt. Van zodra er puin op de grond wordt teruggevonden, is het kwaad al geschied. Stukken terras bijvoorbeeld die naar beneden vallen, zijn niet alleen een gevaar voor wie erop zit, maar ook voor wie eronder loopt. Enkele symptomen van betonschade, waarbij het verstandig is om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen:


  • Brokkelend beton van uw terras

  • Stukken dakrand die naar beneden komen

  • Afgebladderde verf aan de dakgoten, onder de dakrand

  • Scheuren in uw beton

  • Een zichtbare bewapening

  • Roestplekken


Zelf actie ondernemen, zoals op een stelling klimmen, de dakrand controleren en schilderen kan uitdraaien op een tijdrovende en hachelijke onderneming. Producten aanbrengen levert geen structurele oplossing voor uw betonproblemen.

LC Construct, uw specialist om betonschade te herkennen en aan te pakken met alle juiste materialen en gereedschap

Contacteer LC Construct om uw gebouw of betonnen constructie te redden. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen wij volledige en doeltreffende betonreparaties uitvoeren om de levensduur van de betonstructuur te verlengen, met een minimum aan overlast voor de klant.


Bel voor een afspraak!

190 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page